Dansuri in Carucior

 

 

Dansuri sportive pe scaunele cu rotile (PENTRU PRIMA DATĂ ÎN MOLDOVA)

Dansurile sportive pe scaune cu rotile, au fost create pentru prima dată în țara noastră în cadrul colectivului de dans Exclusive Dance, iar fondatorul lor, din Republica Moldova, a devenit conducătorul acestei echipe, Dmitrii Sergheevici GRABOVSKII. Prima pereche de dans a fost creată cu ajutorul unei atlete frumoase (în scaunul cu rotile) - Olga Aleoșkina. Cu ajutorul acestei sportive remarcabile, șeful colectivului de dans a reușit să-și realizeze vechile planuri și vise. Acum, țara noastră poate fi mândră de faptul că are niște sportivi atât de minunați, care pot, dar și doresc mai mult ca orice să reprezinte țara la diverse competiții internaționale (unde ei sunt invitați, de către organizațiile internaționale de dans și sport ...).

În viitor, echipa de dans intenționează să dezvolte dansuri pe scaunele cu rotile în Moldova și să transforme acest sport în unul dintre cele mai puternice, pentru asta avem nevoie de ajutorul dvs. dragi cititori. Dacă aveți dorința de a ajuta, sunați la 069256477.

 Dansuri pentru adulti

Despre dansurile în scaune cu rotile

Sport paralimpic. Conform versiunii oficiale a Comitetului Internațional Paralimpic (CIP), acestea se împart în două categorii: 1 și 2 (în funcție de severitatea leziunilor persoanelor cu dizabilități), pe stilurile "combi" sau "duet" și pe programul de performanță - latinoamericană (samba, cha cha, rumba, paso doble și jive) și / sau european (vals, tango, vals vienez, foxtrot lent, rapidstep).

Povestea

Dansurile au apărut în Marea Britanie la sfârșitul anilor 1960, ca mijloc de reabilitare a persoanelor cu dizabilități ale sistemului locomotor. Până la mijlocul anilor 70, acest tip de dansuri, s-a răspândit în întreaga Europă. În 1998, la programul Jocurilor Paralimpice au fost adăugate dansurile pe scaune cu rotile. În 1997 au avut loc concursuri oficiale internaționale (Campionatele Europene) în Suedia. Campionatul Mondial a avut loc în Japonia în 1998. În 1997, tipul de dans sportiv a apărut în Rusia și Belarus, iar din 1999 - în Ucraina. Astăzi mai mult de 45 de țări ale lumii participă la acest sport, inclusiv și Republica Moldova.

Dacă sunteți o persoană cu dizabilități și doriți să dansați, adresați-vă la 069256477

Dansuri sportive pe scaunele cu rotile (PENTRU PRIMA DATĂ ÎN MOLDOVA)