Dansuri georgiene în Chisinau

Scoala de dans Exclusive Dance Studio, dansuri georgiane, caucaziene, Lezginka

În grupurile școlii noastre de dans sunt studiate următoarele stiluri și varietăți de dansuri georgiene:

Kartuli este un dans de nunta. Este pus în scenă de un cuplu de dansatori. În timpul dansului, bărbatul nu are voie să atingă femeia și să păstreze o anumită distanță de parteneră. Partea superioară a corpului bărbatului trebuie să rămână nemișcată pe toată durata dansului. Simbolizează faptul că, deși îndrăgostit, bărbatul trebuie să-și controleze sentimentele. Bărbatul trebuie să fixeze privirea pe parteneră ca și cum ar fi singura femeie din lume. Femeia trebuie să-și țină privirea coborâtă pe toată durata dansului și să alunece pe podea asemenea unei lebede pe un lac.

Ţeruli este un dans muntean tradițional. Efectuat de regulă numai de bărbați. Tehnica dansului nu este atât de simplă, se dansează tot timpul doar pe degete. Se dansează solo, în grup sau în perechi. La dans, toți participanții săi concurează între ei.

Mtiuluri tot se bazeaza pe competitie. Cu toate acestea, în acest dans, competiția este în principal între două grupuri de tineri și este o sărbătoare a îndemânării și a artei. La început, grupurile se întrec în efectuarea de mișcări complicate. Apoi, dansul fetei, care este urmat de performanța unui dansator individual de „trucuri” uimitoare pe genunchi și degetele de la picioare. La final, toată lumea dansează un final frumos.

Khorumi - Cel mai popular dans marțial georgian. S-a format în timpul luptei georgienilor împotriva invadatorilor. Pe timp de pace, dansul a întărit spiritul și a îmbunătățit abilitățile de luptă ale georgienilor. Doar bărbații dansează khorumi și trebuie să existe un număr impar de participanți. Mișcările pe jumătate îndoite alternează cu mișcări ofensive. Dansul este împărțit în patru părți.

 Dansuri lezginca pentru adulti

Vă invităm în grupurile de dans georgian.

Pentru a se înscrie, vă rugăm să sunați la numarul 069256477